Thursday, October 22, 2009

ကၽြန္ေတာ္သိေသာ sauce အေၾကာင္းမ်ား ၄

tomato concasse sauce 
အီတလီကေတာ႕  arrabiata sauce လို႕ေခၚပါတယ္။ arrabiata sauce ဆိုတာ tomato sauce နဲ႕ chili ေရာထားတာကို ေခၚတာလို႕ မွတ္ထားလို႕ ရပါတယ္။ 
ingredients ေတြကေတာ႕
 1. fresh tomato
 2. bay leaf
 3. chop onion
 4. tomato past
 5. oregano
 6. olive oil
 ၿပဳလုပ္နည္း
 tomato ကို ေရေႏြးပြတ္ပြတ္ဆူထဲ တြင္ ၅ မိနစ္ခန္႕ ၿပဳတ္ပါ။ ၿပီလွ်င္ေရခဲစိမ္ထားပါ။ ၿပီလွ်င္အခြံခြာပါ။အခြံခြာၿပီသား မ်ားကို ၿဖတ္ၿပီး အတြင္းမွ အေစ႕မ်ားကို ထုက္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ၈ ပံု ၁ ပံု စီၿဖတ္ပါ။ olive oil ႏွင္႕ chop onion , bay leaf တို႕ကို ဆိသက္ၿပီး tomato paste ကို ထည္႕ပါ။ oregano ထည္႕ပါ။ ေနာက္ဆံုးမွ ၿဖတ္ထားေသာ tomato မ်ားကို ထည္႕ပါ။ က်ဳိခ်က္ခ်ိန္္ ၄၅ မိနစ္မွ ၁ နာရီ ထိၾကာတတ္သည္။


2 comments:

  1. ပံုေလးေတြနဲ႔ ေ၀ေ၀ ဆာဆာေလးဆုိ ပိုေကာင္းမယ္ မ်က္လံုးထဲျမင္ေအာင္ေပါ့

    ReplyDelete

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။