Monday, November 2, 2009

စားၾကမယ္ေဟ႕ italian food ၈


 caciucco mare ( seafood soup ) lobster bisque soup
onion, carrot, celery, garlic, prawn shell, bay leaf, tomato sauce or tomato paste, cream, flour,salt and pepper.
(၁) ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို oven ထဲထည္႔ၿပီး အေရာင္ရေအာင္ယူပါ။
(၂) ၿပီးလွ်င္ tomato paste ႏွင္႔ butter ထည္႔ၿပီး ဆီသက္ပါ။ေရထည္႔ပါ။ေနာက္ဆံုးမွ ဂ်ဳံကို ေရေဖ်ာ္ၿပီး ပ်စ္လာေအာင္ ေၿဖးေၿဖးခ်င္းထည္႔ပါ။ စကာအေသးဆံုးႏွင္႔စစ္ယူပါ။ေနာက္ဆံုးမွ ကိုယ္ေပးခ်င္ေသာ seafood ထည္႔ေပးပါ။
ေနာက္တနည္း
onion, celery, carrot, ကုိ dice လုပ္ၿပီး sauteed ထိုးပါ။ prawn shell and head ကိုထည္႔ပါ။ အနီေရာင္ရလွ်င္ seafood stock & chicken powder ထည္႔ပါ။ ေရ ကိုလိုသေလာက္ထည္႔ပါ။tomato sauce နည္းနည္းထည္႔ပါ။ အေရာင္တတ္ေစရန္ၿဖစ္ပါတယ္။ cream နည္းနည္းထည္႔ပါ။ flour ဂ်ဳံကို ေရေဖ်ာ္ၿပီး စစ္ ထည္႔ပါ။ေနာက္ဆံုး မွ အားလံုးကို spider ႏွင္႕ ဆယ္ပါ။ stainer ႏွင္႕ထပ္စစ္ပါ။ 

No comments:

Post a Comment

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။