ႏွစ္ခုစလံုးဟာ Egg yolk ၾကက္ဥအႏွစ္ကေန ၿပဳလုပ္ထားတာၿဖစ္ပါတယ္။ emulsion of egg yolk, butter, lemon, vinegar, seasoned with salt and cayenne pepper.
Hollandaise requires some skill and knowledge to prepare; care must also be taken to store it properly after preparation. Properly made, the sauce should be smooth and creamy. The flavor should be rich and buttery, with a mild tang added by the lemon juice and seasonings. It must be made and served warm, not hot. If the ingredients are emulsified improperly by over- or under-heating them they will separate, resulting in the sauce "breaking" from the emulsion and the yolks coagulating from excessive heat. ( from wiki )
mayonnaise
သူ႕ကို sauce လို႕ေၿပာရမွာထက္ dressing လို႕ေၿပာတာပိုမွန္မယ္ဗ်ာ။ cold kitchen က salad ေတြ မွာ အမ်ားဆံုး သံုးပါတယ္။ ဥပမာ ceasar, tartar, thousand island dressing ေတြဟာ mayonnaise ကိုအေၿခခံထားတာပါ။ ၾကက္ဥ အႏွစ္ကို အေၿခခံထားတာပါပဲ။ ဒါေၾကာင္႕ mother sauces မွာ hollandise N mayonnaise ကို တစ္မ်ဳိးတည္း ၿဖစ္ေအာင္ ေပါင္းထားတာပါ။ hollandise ကို အပူေပးရိုက္တာနဲ႕ mayonnaise ကို အေအးရိုက္တာ လို႕ၿခားၿခားနားနားေၿပာလို႕ရပါတယ္။ ပါ၀င္တဲ႕ Ingreadients ေတြကေတာ႕ egg yolks, vegetable oil, lemon juice, vinegar N seasonings. Franch နဲ႕ တခ်ဳိ႕ေနရာေတြ မွာေတာ႕ mustard ထည္႔ၾကပါတယ္။
ဆက္ရန္...
ူleoေရ အစားအေသာက္အေၾကာင္းေလးေတြ ေရးထားေတာ့ ဗဟုသုတအမ်ားၾကီး ရပါတယ္။အထူးသျဖင့္ အီတလီစာေတြ၊ ေဆာစ့္အေၾကာင္းေတြ ေရးေတာ့ ပိုျပီးစိတ္ဝင္စားစရာေကာင္းပါတယ္။ ဆက္လက္အားေပးေနပါမယ္။ လာလည္သြားတဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးပါဗ်ာ။ကၽြန္ေတာ္တို႔ ဒေဒြးေျမက ဘေလာခ္ဂါ ၁၂ ေယာက္ရွိပါတယ္။ကၽြန္ေတာ္လဲ leoကို ဖိတ္ေခၚပါတယ္။ အသင္းေတာ့မဟုတ္ဘူး။စာေရးေဖာ္ခင္မင္ဘက္ေတြေပါ့ဗ်ာ။ရင္ဘတ္တူသူေတြဆိုရမေပါ့။ ကၽြန္ေတာ္လဲ လီယိုကို သူတို႔ေတြနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္လို႔ပါ။ကၽြန္ေတာ္ေမးလ္က naylin.chan@gmail.com ပါ။ လီယို ဆႏၵရွိရင္ ေမးလ္အပ္ထားလို႔ရပါတယ္။ ဖံုးနံပါတ္က ၀၅၀ ၂၈၇၉၃၃၆ ပါ။ကၽြန္ေတာ္ လီယိုကို အျမဲအားေပးေနမယ္ ေဘာ္ဒါတစ္ဦးလို႔ လက္ခံယူေပးပါ ခင္ဗ်ာ။
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDelete