Monday, December 7, 2009

စားၾကမယ္ေဟ႕ italian food

Gnocchi  
The word gnocchi means "lumps" = အဓိပါယ္ကေတာ႕ အခဲ အတုံး အသီး အဖု ေလးမ်ားေပါ႕ဗ်ာ။ dumpling တမ်ဳိးလို႕ ေၿပာလို႕ရမယ္ထင္တယ္။ း) Gnocchi က အမ်ားကိန္းဗ်။ အနည္းကိန္းက ( singular ) gnocco တဲ႕။ သူ႕အေၾကာင္း ေတာ္ၿပီ ။ စမယ္ဗ်ာ။ ပထမဆံုး gnocchi ( ေညာ္ကီ ) dough ( ဒိုး ) လုပ္ရမယ္။ potato , Parmesan cheese , flour, egg ကိုယူထားပါ။ potato ကို half cook တ၀တ္က်က္ၿပဳတ္ ၊ mash potato လုပ္ထား ။ ေနာက္ flour, egg york, နဲ႕ နယ္။ ၿပီးရင္ ေအာက္ကဟာေလးလို ရွည္ေမ်ာေမ်ာေလးလုပ္ ၊ အပိုင္းပိုင္းၿဖတ္။
စလံုးမယ္ဗ်ာ း) လံုးလံုးေလးေနာ္ ...

 
ဒီလို အမ်ားၾကီးရလာ လိမ္႔မယ္။
 
လွေတာ႕ လွဘူးေပါ႕။  စားမယ္ဆိုရင္ ေရေႏြး ပြတ္ပြတ္ဆူထဲကို ထည္႔ၿပဳတ္။ အဲ ေရေႏြး အဆူပဲနဲ႕ ထည္႕လို႕ကေတာ႕ gnocchi ေတြ ကြဲတတ္တယ္ေနာ္။ သိမ္းမယ္ဆိုရင္ လည္း freezer ထဲထည္႕သိမ္းေပါ႕။ gnocchi ပံုစံေတြ ကြဲၿပားႏိုင္ပါတယ္။ တခ်ဳိ႕ gnocchi ေတြဆို သိပ္လွတာဗ်။ သူ႕ကို tomato sauce, pesto sauce, sage garlic butter sauce ( sage ေနရာမွာ ၾကိုက္တဲ႕ herbs ထည္႔လိုရပါတယ္ ) N mushroom နဲ႕လည္းတြဲေပးတတ္ပါတယ္။ France ကေတာ႕ bechamel sauce နဲ႕ တြဲေပးတယ္။ 


1 comment:

  1. အီတလီ မုန္႔လုံးေရေပၚေပါ့။တူတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။