book for foods
Friday, December 25, 2009
ကၽြန္ေတာ္ႏွင္႕ roasting
roasting method တြင္ 2 မ်ဳိးရိွပါသညါ။ pot roasting N oven roasting တို႕ၿဖစ္သည္။ Roasting is high-heat baking with very little moisture.လို႕ cookipedia ကေၿပာထားပါတယ္။ roasting pan တြင္ root vegs မ်ားခင္းၿပီး butter or margarine ခံကာ အသားကိုတင္သည္။ မီးဖိုေပၚတြင္တင္ကာ မီးအပူေပးၿပီး၊ အသားကို braising လုပ္ထားသည္။ မာေက်ာေသာ အသားမ်ားကို pot roasting လုပ္ၿခင္းၿဖင္႕ ႏူးလြယ္ေစသည္။ over heating တြင္ မာေသာမသားမ်ားကို အဖံုးပိတ္၍ roast ေလ႕ရိွေသာ္လည္း အပူတိုက္ရိုက္ထိေတြ႕မူ႕ေၾကာင္႕ အေပၚယံ အသားလႊာမ်ား မာေက်ာၿပီး ေၿခာက္ေသြ႕ တတ္သၿဖင္႕ လံုေအာင္မဖံုးရန္သတိၿပဳပါ။ aluminum foil ႏွင္႕ဖံုးအုပ္၍ ခ်က္ၿပဳက္ႏိုင္သည္။ oven roast တြင္ heat control သည္ အေရးၾကီးသည္။ A typical roasting temperature is 425-450 °F, with an initial temperature of over 500 °F for a period of 15 to 20 minutes.ဒီဟာလည္း cookipedia ကပဲဗ်ာ။ အသားမွ အဟာရဓါတ္မ်ားကို ၿပည္႕စံုစြာရရိွေအာင္ ခ်က္ၿပဳတ္ရာတြင္ oven roast သည္ အေကာင္းဆံုးနည္းလမ္းၿဖစ္သည္။
Labels:
ဗဟုသုတ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။