Wednesday, March 10, 2010

ဂ်ပန္ တန္ပူရာေလး

tempura prawn 
ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။ ဆား last ၊ ငရုတ္ေကာင္းမုန္႕ pepper ၊ lemon juice တို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ။ batter ၿပဳလုပ္ပံု > flour , baking powder , vinegar, salt , corn flour,water တို႕ကို သမေအာင္ ေမႊပါ။ ၾကက္ဥ အႏွစ္ထည္႕ ရင္ ပိုေကာင္းတယ္။ စိတ္ၾကိဳက္ ခပ္ပစ္ပစ္ အရည္ ရရင္ ပုဇြန္ကို ႏွစ္ၿပီး deep fryer ထဲထည္႕ပါ။ sauce ေတာ႕ soy sauce , chopped ginger , fish stock ေလးထည္႕ထားပါတယ္။
တန္ပူရာ ဟာ ဂ်ပန္ရိုးရာ စားေသာက္ စရာ တမ်ဳိး ၿဖစ္ပါတယ္။ sushi တို႕လို ပဲ နာမည္ၾကီးပါတယ္ခင္ဗ်ာ။ ကၽြန္ေတာ္တို႕ ၿမန္မာ ၿပည္မွာ ဘရာေၾကာ္ ၊ ကုလားၿပည္မွာ ပဂိုတာ ၊ ဂ်ပန္မွာ တန္ပူရာ ၊ အီတလီမွာ ဖရစ္တီ ... စတာေတြဟာ ဆီနဲ႕ေၾကာ္ထားတဲ႕ သေဘာပါ။

No comments:

Post a Comment

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။