Sunday, September 12, 2010

Fried Cake

Gnocco Fritto 

ပီဇာ pizza ဒိုးေတြပါ။ အဲ႕ဒါေတြကို ၿပားေအာင္ rolling လုပ္ေပးရပါမယ္။ ပီဇာ လုပ္ခ်င္ရင္ေတာ႕ tomato sauce ကို ဆမ္း ၊ ေနာက္ကိုယ္စားခ်င္တဲ႕ အစာပလာ ေလးေတြ ကို အေပၚကတင္ၿပီး ဖုတ္ရံုပါပဲ။ ခုဟာက ပီဇာ လုပ္မွာ မဟုတ္တဲ႕အတြက္ စိတ္ၾကိဳက္ ၿဖတ္ေတာက္ၿပီး ေၾကာ္ရမွာပါ။ အီတလီ ရိုးရာ အစားအစာပါပဲ။
အထက္ပါပံုကေတာ႕ စိတ္ၾကိဳက္ ၿဖတ္ေတာက္ ထားတဲ႕ပံုပါ။ ပံုစံလွလွေလး ထြက္ခ်င္ရင္ လွလွေလးသာ ၿဖတ္ဗ်ာ။ း)
 ဒါကေတာ႕ deep fried ေၾကာ္ေနတဲ႕ပံု။ ဆီ ပူ ဖို႕ေတာ႕ လိုပါတယ္။ ဆီမပူ ရင္ ကပ္ သြားတတ္ပါတယ္။ 190'C ေလာက္ ဆိုရၿပီ။
ဒီပံုေတြကေတာ႕ စားဖို႕ အသင္႕ၿဖစ္ေနၿပီေပါ႕။ အေပၚက Parmesan cheese ၿဖဴးထားပါတယ္။ ပံုစံက အမ်ဳိးမ်ဳိး ၿဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။
pizza dough လုပ္ဖို႕
flour 1 kg
olive oil 50 m ml
water 500 m ml
yeas 20 g
sugar 20g
salt 15g
ဂ်ဴံ ၁ kg ကို ပီဇာ ေလးလံုး ရပါတယ္။ gnocco fritto ရဲ႕ meaning ကို fried dough or fried cake လို႕ ဖတ္ဖူးပါတယ္။ ပီဇာ ၿပဳလုပ္ပံု အဆင္႕ဆင္႕ကို ၾကည္႕ခ်င္ရင္ေတာ႕ ဒီမွာ တခ်က္သြားၾကည္႕လိုက္ပါ။

No comments:

Post a Comment

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။