Wednesday, October 21, 2009

ကၽြန္ေတာ္သိေသာ sauce အေၾကာင္းမ်ား

sauce အေၾကာင္း စေၿပာၾကည္႕မယ္ဗ်ာ...
အေၿခခံ sauce က ႏွစ္မ်ဳိး ရိွတယ္လို႕ ေၿပာရမယ္။
white sauce န႕ဲ brown sauce ။
white sauce ဆိုတာကေတာ႕ ဂ်ဳံမူန္႕ႏွင္႕ cream ကို အသံုးၿပဳၿပီ ခ်က္သည္႕ အရာ မ်ားကို ေခၚသည္။ white sauce မွ တဆင္႔ sauce မ်ားစြာ ခဲြထြက္သြားသည္။
white sauce ကို Italy လို bechamel (ဘခ်ယ္မယ္) sauce ဟုေခၚသည္။
floor - 100 g
butter - 100g
milk -1 litter
clove - 2pis
nutmeg - little
onion - 1 pis

white sauce ေနာက္တမ်ဳိး alfredo ( cheese sauce or cream sauce )
cream
butter
parmesan cheese
white wine.

white sauce ကို sea food ႏွင္႕ပတ္သက္ေသာ အစားအစာမ်ားတြင္ အသံုးၿပဳၾကသည္။

No comments:

Post a Comment

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။