Wednesday, October 21, 2009

ကၽြန္ေတာ္သိေသာ sauce အေၾကာင္းမ်ား ၂

brown sauce ဆိုသည္မွာ demiglaze ႏွင္႕ အတူတူၿဖစ္ၿပီး အမဲရိုး ၾကက္ရိုးတုိ႕၏ အဆီအႏွစ္မ်ားကို ထုတ္ယူထာေသာ sauce ကို ေခၚသည္။ brown sauce မွ တဆင္႕ sauce မ်ားစြာ ခဲြထြက္သြားၾကသည္။
ဥပမာ... brown sauce ထဲကို red wine ထည္႕လွ်င္ red wine sauce ၊ mushroom ထည္႕လွ်င္ brown mushroom sauce ၊ rosemary ထည္႕လွ်င္ rosemary sauce ၿဖစ္သြားၾကသည္။
brown sauce ကို အေၿခခံ ၿပီး sauce မ်ားစြာ ထုက္ယူွရႏိုင္ပါသည္။
မာေက်ာေသာ အသားမ်ား ကို red wine ၿဖင္႕သာ အသံုးၿပဳၾကသည္။
ဥပမာ beef
lamb
veal

အထက္ေဖာ္ၿပေသာ အသားတုိ႕တြင္ red wine ကို အမ်ား ဆံုးအသံုးၿပဳၾကသည္။
brown sauce ၿပဳလုပ္ပံု
အမဲရိုး သို႕ ၾကက္ရိုးတို႕ကို oven ထဲတြင္ ေရႊအိုေရာင္ ရလာေအာင္ roast လုပ္ပါ။အေရာင္ ရလာလွ်င္ tomato past ႏွင္႕ အသီးအရြက္မ်ား ( carrot , onion , salary ) ကို ထည္႔ပါ။အသီးအရြက္မ်ား ညိဳးႏြမ္းသြားလွ်င္ ဂ်ဳံမူန္႕ ၿဖဴးၿပီး roast ၿပန္လုပ္ပါ။ဂ်ဳံမူန္႕ အနံ ေပ်ာက္သြားလွ်င္ အၿပင္သို႕ ထုတ္ပါ။ အိုးၾကီးတလံုး ထဲတြင္ ထည္႔ၿပီး ေရထည္႔က်ဳိပါ။
အနည္းဆံုး ၃ နာရီ ခန္႕ က်ဳိခ်က္ရပါမည္။ အရည္မ်ား ပ်စ္လာမည္ၿဖစ္ၿပီး မီးေအးေအးႏွင္႕ က်ဳိရမည္။
အရိုးမ်ား ႏူးအိ သြားလွ်င္ ရပါၿပီ။ စကာႏွင္႕ စစ္ယူ ရမည္။

No comments:

Post a Comment

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။