Thursday, October 22, 2009

ကၽြန္ေတာ္သိေသာ sauce အေၾကာင္းမ်ား ၃

napolitana sauce or tomato sauce
napolitana နပိုလီတားနား ဆိုတာက အီတလီလို ေခၚတာဗ်။ ingredients ေတြကေတာ႕
 1. peel tomato
 2. chop onion
 3. oregano
 4. tomato paste
 5. butter
 6. chop garlic
 7. salt and pepper
ၿပဳလုပ္နည္း
olive oil onion ,garlic တို႕ကို ဆီသက္ပါ၊ၿပီလွ်င္ oregano ထည္႕ပါ၊ tomato past ထည္႔ပါ၊ peel tomato ထည္႕ပါ၊ ေရထည္႕ပါ၊ က်ဳိခ်က္ခ်ိန္ ၂ နာရီ ခန္႕ အနည္းဆံုးၾကာလိမ္႕မည္။ စိတ္ၾကိဳက္ၿဖစ္လွ်င္ အေအးခံပါ။ေနာက္ဆံုးမွ blander ႏွင္႕ အရည္ၿဖစ္လာေအာင္ ေမႊေပးပါ။
peel tomato ဗူးမရိွလွ်င္ fresh tomato ကို bland လုပ္ပါ။

1 comment:

  1. ငပိေတာင္းေလးမ်ား မရႏုိင္ဘူးလား းP

    ReplyDelete

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။