mother sauce လို႕ အမ်ားက ေခၚၾကပါတယ္။ မူရင္း အစ အေၿခခံ sauce ေပါ႕ဗ်ာ။ တခ်ဳိ႕က ( ရ ) မ်ဳိး ရိွတယ္လို႔ ေၿပာၾကတယ္။ အမွန္က ( ၅ ) မ်ဳိးပဲရိွတာပါ။ တခ်ဳိ႕ဟာေတြက ဆင္႕ပြား သြားတာၿဖစ္ပါတယ္။ sauce အမ်ဳိးေပါင္း ၁၀၀ ေက်ာ္ဟာ အဲဒီ ( ၅ ) မ်ဳိးကို အေၿခခံထားတာပါ လို႕French လူမ်ဳိးၿဖစ္တဲ႕ Sharon Tyler Herbst ေၿပာထားပါတယ္။
အဲဒီ ( ၅ ) မ်ဳိးကေတာ႕
၁။ white sauce Béchamel,
၂။ the light stock-based Velouté,
၃။ the brown stock-based Espagnole;
၄။ the two basic emulsified sauces, Hollandaise and Mayonnaise;
၅။ and the oil and vinegar-based Vinaigrette. တို႕ၿဖစ္ပါတယ္။
ဆက္ရန္...
No comments:
Post a Comment
ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။