Monday, November 23, 2009

အေၿခခံ sauce မ်ား ၁

tomato sauce ဟာ mother sauce ထဲမွာ ေနာက္က်ၿပီးမွ ေရာက္လာတာပါ။ ေနာက္ ထပ္တုိးေပါ႕။ sauce ေတြေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ကို ၿပင္ဆင္တဲ႕ method ေတြဟာ same techniques ပါ။ ဥပမာ.. roux ဟာ white sauce နဲ႕ brown sauce တို႕ရဲ႕အေၿခခံပါ။ flour နဲ႕ butter ( fat ) ေရာတာကိုက အေရးၾကီးတဲ႕ လွပတဲ႕  နည္းပညာ တမ်ဳိးလို႕ ေၿပာရမွာေပါ႕။ ေနာက္မွ tomato sauce, pesto sauce, barbecue sauce တိုိ႕ဆိုတာ ေခတ္သစ္ sauce ေတြၿဖစ္ပါတယ္။
ေနာက္တခုက food နဲ႕ sauce မေရာခင္ sauce ကို taste  လုပ္ပါ။ sauce ထဲ ထည္႔တဲ႕ ingredients ေတြလည္း ေကာင္းမွ sauce လည္းေကာင္းမွာပါ။ sauce ရဲ႕ အရသာ ဟာ food ကို ပိုမိုေကာင္းမြန္ေစမွာ ၿဖစ္ပါတယ္။ food ေကာင္းဖို႕လည္း လိုတာေပါ႕။ taste လုပ္တဲ႔ အခါ  tongue ရဲ႕ အဖ်ားေလးနဲ႕ မလုပ္ပါနဲ႕။ လွ်ာရဲ႕ အလယ္ နဲ႕ လုပ္ပါ။ ဒါမွ အရသာ အမွန္ကို သိရမွာပါ။ refrigeration လုပ္မယ္ဆိုရင္လည္း မလုပ္ခင္ taste ပါ။

ဆက္ရန္....

No comments:

Post a Comment

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။