blanching - ေရေႏြးေဖ်ာၿခင္း
: in water for a very short time.
ဆူပြတ္ေနေသာေရ သို႕မဟုတ္ stock စေတာ႕ ရည္ထဲသို႔ ခတၱမွ် ႏွစ္ၿမဳပ္ထားၿခင္းကိုေခၚသည္။ ဤသို႕ၿပဳၿခင္းအားၿဖင္႕ ေရတြင္ေပ်ာ္၀င္လြယ္ေသာ vitamin ဗီတာမင္ မ်ားကို မေလွ်ာ႕ေအာင္ထိန္းထားႏုိင္ၿခင္း ၊ အေရာင္ အဆင္း အနံ႕ အရသာ ပိုမိုေကာင္းမြန္လာၿခင္း ႏုညံလာၿခင္း ၊ အာဟာရတန္ဖုိးမ်ား မေပ်ာက္ပ်က္ႏုိင္ၿခင္းတို႔ ၿဖစ္ေစသည္။ vegs မ်ားကို ေရေႏြးပူထဲသို႕ blanching လုပ္ၿပီး ေရခဲ ice ႏွင္႕ၿပန္စိမ္ၾကေလ႕ ရိွသည္။
No comments:
Post a Comment
ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။