Sunday, December 20, 2009

ကၽြန္ေတာ္ႏွင္႕ boiling

boiling - ၿပဳတ္ၿခင္း
ေရ ( သို႔ ) စေတာ႕ stock ရည္ထဲ တြင္ အစားအစာကို  ထည္႔၍ၿပဳတ္ၿခင္း ၿဖစ္သည္။ အေၿခခံ အက်ဆံုး ႏွင္႕ လူသိမ်ားေသာ နည္းၿဖစ္သည္။ း) အိုးအဖံုးကို ပိတ္ၿပဳတ္လွ်င္ ပို၍ ၿမန္ၿမန္ က်က္ေစသည္။ vegs အသီအရြက္မ်ားကို အိုးအဖံုး ဖြင္၍ ၿပဳတ္ၿခင္းၿဖင္႕ သူတို႕၏ color အေရာင္ကို ၿပန္လည္းရရိွေစသည္။ မာေက်ာေသာအစာမ်ားၿဖစ္ၾကသည္႕ pasta, potato, dried beans, n most vegs ေတြကို ၿပဳတ္ၿခင္း boiling method ၿဖင္႕အသံုးၿပဳႏိုင္ပါသည္။ simmering ( gentle boiling ), poaching, blanching တို႕သည္ boiling method မွ ဆင္းသက္လာၾကသည္။  ေရဆူအမွတ္ 212' F ေရာက္ရိွလွ်င္ မီးအရိွန္ကို ေလွ်ာ႕ခ်၍ တပြတ္ခ်င္းပြတ္ေအာင္ ဆူေနေသာအရည္တြင္ ၿပဳတ္ၿခင္းကို simmering ဟုေခၚသည္။

1 comment:

  1. ခ်က္နည္းေတြက ေတာ့ အစံုပဲဗ်ာ။

    ReplyDelete

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။