Thursday, December 31, 2009

ကၽြန္ေတာ္ႏွင္႕microwave cooking

microwave cooking
အဓိက ကေတာ႕ reheating လုပ္တဲ႕ေနရာမွာ ေတာ္ေတာ္ေလး အသံုး၀င္ပါတယ္။ ေကာင္းက်ဳိးရိွသလို ဆိုးက်ဳိးလည္းရိွပါတယ္။မသံုးတတ္ရင္ အစားအစာေတြအားလံုး သြန္ပစ္ရတတ္တယ္။ း) ကၽြန္ေတာ္ ၿဖစ္ဖူးလို႕ေၿပာတာ။ ဟီး frozen fish ကို ကၽြန္ေတာ္ က အရည္ေၿပာ္ thawing ေအာင္လို႔ဆိုၿပီး 5 mins မီးနစ္ ပစ္ထည္႔လိုက္တာ ဘာေၿပာေကာင္းမလဲ တခါတည္းကို က်က္သြားတာပဲ။ သူက်က္သြားတဲ႕ ပံုစံက မလွဘူးေလ။ အေရာင္မတတ္ဘူး။ စားခ်င္႕စဖြယ္မရိွဘူး။ 
Basic microwave ovens heat food quickly and efficiently.တဲ႕ ဟုတ္တယ္ၿမန္တာေတာ႕ ေၿပာမေနနဲ႕ ။ ဟီးပ်င္းတဲ႕ chef ေတြဆို Grill ေပၚ အေရာင္ေလးရေအာင္ကင္ၿပီး fry ေၾကာ္ၿပီး ရင္ microwave လုပ္ပစ္လိုက္တာပဲ။ executive chef ေတြ႕ရင္ေတာ႕ အေသပဲဗ်ဳိ႕။ ေနာက္ ႏြားႏို႕ milk ပူပူေလးေသာက္ခ်င္လား ၊ ရတယ္ဗ်ာ။ း) melt butter လုပ္ရင္လည္းဒီေကာင္ေလးနဲ႕သံုး ။
သူ႕ရဲ႕အေကာင္းဆံုး လုပ္ေဆာင္ခ်က္ကေတာ႕ defrosing frozen လုပ္လို႔ရတာပါပဲ။

ဘယ္ေလာက္ခဲေနတဲ႕ အသားၿဖစ္ၿဖစ္ ေပါ႕... သူနဲ႕သာ defrosing လုပ္လိုက္။ အသားေပ်ာ႕ေပ်ာ႕ေလး ထြက္လာမယ္။ The microwave oven is now an essential part of most kitchens.Microwaves can pass through plastic, paper, wood and glass but not through metals.  Never microwave the dishes covered in Alluminium foil or any metallic material . It may generate sparks.For reheating set the time for 1 min.

microwave

ကဲ cooking method ၿပီးပါၿပီ။

1 comment:

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။