Tuesday, December 1, 2009

အေၿခခံ sauce မ်ား ၅


Vinaigrette
ကဲေနာက္ဆံုး က်န္တဲ႕ အပိုင္းကို ၿဖတ္မယ္ဗ်ာ။ vinaigrette တဲ႕။ သူကလညး္ ဘာထူးလည္း cold kitchen မွာ အသံုးမ်ားတယ္။ အသား ၊ ငါး meat N fish ေတြကို marinade လုပ္တဲ႕ေနရာမွာလည္းသံုးတတ္တယ္။ ingredient ေတြကေတာ႕ oil, vinegar, salt n pepper ေတြပါပဲ။ herbs n spices ကေတာ႕ ကိုယ္႕စိတ္ၾကိဳက္ေပါ႕။ မထည္႔လည္းရတယ္။ း) အေၿခခံကေတာ႕ oil, vinegar, salt, pepper ပဲ။  တခ်ဳိ႕ေနရာေတြမွာ any combination of spices, herbs, shallots, onions, mustard, etc ေတြထည္႔တယ္ဗ်ာ။ အဲ egg ကိုလည္းထည္႔ေသးတယ္။ တရြာ တပုဒ္ဆန္းေပါ႕။ ထည္႕ခ်င္ရာထည္႕ း) ေနာက္ဆံုးေတာ႕ ၿဖစ္သြားတာပဲ။ ကဲ mother sauce ဒီတြင္ၿပီးပါၿပီ။ း)
tomato sauce အေၾကာင္းကိုေတာ႕  ဒီမွာ ၿပန္ဖတ္ေပးပါ။ ဒီမွာ ကေနာက္တမ်ဳိးေပါ႕။ 



No comments:

Post a Comment

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။