Saturday, January 16, 2010

ကၽြန္ေတာ္ႏွင္႕safety rules

  • kitchen ထဲကို ဓါးကိုင္ၿပီး သြားမယ္ဆိုရင္ ဓါးဦးကို ေအာက္စိုက္ ခ်ၿပီးမွ သြားလာပါ။
  • knife ဓါး ကို အၿပားလိုက္ ထားပါ။
  • စားပြဲရဲ႕ အစြန္ မွာ ဓါး ကို မထားရ။
  • ဓါးကို သံုးတဲ႕အခ်ိန္မွာ သတိထားၿပီးသံုးပါ။ စိတ္နဲ႕ကိုယ္ ကပ္ေနပါေစ။အလုပ္မွာ ပဲ အာရံုစိုက္ပါ။
  • ဓါးကို သူ႕အိုးနဲ႕ သူဆန္ ပဲသံုးပါ။ ဆိုလိုတာက ဓါးအၾကီးသံုးသင္႕တဲ႕ေနရာမွာ ဓါးအၾကီး သံုးၿပီး အေသးသံုးရမဲ႕ေနရာ အေသးသံုးပါ။
  • ဓါးကို အၿမဲတမ္းထက္ေနေအာင္ ထားပါ။
  • သံုးၿပီးရင္ ဓါးကို အၿမဲတမ္းေဆးပါ။သူ႕ေနရာ သူၿပန္ထားပါ။
  • ဓါးလက္ကိုင္ရိုးဟာ အၿမဲတမ္း သန္႕ရွင္းေနၿပီး ဆီေတြဘာေတြေပမေနရဘူး။

No comments:

Post a Comment

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။