ခုပံုကေတာ႕ ရွာ၀ါးမား ဆိုင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား လုပ္ေရာင္းတဲ႕ ပံုစံပါ။ သူေနာက္ကေန မီးေပးထားပါတယ္။ အသား တံကို လွည္႕လွည္႕ေပး ဓါးနဲ႕ ပက္ခ်ာလည္ လိုက္လွီး ၿပီး အသီးအရြက္ ေတြနဲ႕ သုပ္ၿပီး စားၾကတာပါပဲ။ စားလို႕ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။ း)
ေနာက္တခုေတာ႕ အသားကို Julienne လွီးၿပီး Grill လုပ္တာပါပဲ။ shawarma မွာ အဓီက က marinated လုပ္တဲ႕နည္း နဲ႕ အခ်ိန္ ပါပဲ။ skewer သံုးမယ္ဆိုရင္ တစ္ည ေလာက္ကို မဆလာေတြနဲ႕ ႏွပ္ထားမွ အရသာ ေကာင္းမြန္ေစမွာပါ။ shawarma ရဲ႕ ingredient ေတာ႕ အသားကေတာ႕စိတ္ၾကိဳက္ ထား၊ garlic paste, yogurt, ginger paste, lemon, bay leaves, cinnamon, cloves, cardamom, nutmeg, dried lime, spicy paprika, vinegar,dried limes and black pepper စတာေတြနဲ႕ တစ္ညေလာက္ ႏွပ္ (marinated ) ထား အရသာပိုေကာင္းေစပါတယ္။ garlic paste ကုိေတာ႕ မ်ားမ်ား ထည္႔ေပးရပါတယ္။ သူ႕ကို french fried and pickles ေတြနဲ႕ တဲြစားေလ႕ရိွပါတယ္။
ဒါက chicken ကို Julienne လွီး မဆလာ ဘာညာသာရကာေတြနဲ႕ နယ္ ၿပီး grill လုပ္ ထားတာပါ။
သူကေတာ႕ garlic mayo ၿဖစ္ပါတယ္။
Onion , gargin or dill , tomato ေတြကို julienne လွီး ၊ အားလံုးကို ေအာက္က ပံုလို Arabic bread ထဲထည္႕ rolling လုပ္ ၿပီး grill ပါ။
Arabic chicken sandwich လို႕လည္း ေခၚၾကပါတယ္။
ဒါက ေတာ႕ အဲ႕ဂလိုေလး ေရာင္းတယ္ေပါ႕။ း)
ဒါကေတာ႕ google က ရွာထားတာေလးပါ။ chicken ၾကက္သားနဲ႕ ဆိုရင္ garlic mayo ကအေကာင္းဆံုးၿဖစ္ၿပီး beef အမဲသား ၊ mutton သိုးသား ဆိတ္သား စတဲ႕အသားေတြနဲ႕ဆိုရင္ေတာ႕ tahina ကအေကာင္းဆံုးပါ။ tahina အေၾကာင္းကိုလည္း ေရးပါအံုးမယ္။
အဲဒါၾကိဳက္တယ္.. ဒီမွာလဲ အမ်ားၾကီးဘဲ လမ္းေဘးက ဆိုင္ေလးေတြမွာ သီးသန္႔ေရာင္းတယ္.. အမဲသားနဲ႔မ်ားတယ္..
ReplyDeleteI like it so much
ReplyDeleteညီေရ အစ္ကိုလဲ ၾကိဳက္တယ္ ဒီကိုေရာက္မွ စစားဖူးတာပါ။ ဒီရွာဝါးမားက ေအာ္ရယ္ဂ်င္နယ္က ဂရိက အစားအစာကြ။ ေနာက္မွ ဒီအာရပ္ေတြက သူတို႔အစာဆိုျပီး ေျပာတာ။ အကိုလည္း ဂရိထမင္းခ်က္ၾကီးေျပာလို႔ သိတာ။ မယံုေသးလို႔ ေနာက္ ဂရိရုပ္ရွင္တကား ၾကည့္လိုက္ရမွ ေသခ်ာသြားတာ။
ReplyDeleteဟုတ္..အကို။ ခုလို မ်ဳိးေလးေတြ ေျပာျပတဲ႕ အတြက္ ေက်းဇူးပါ။ အဲ႕ဒီကားေလးကိုလည္း ၾကည္႕ခ်င္သားဗ်။ း)
ReplyDelete