Friday, August 13, 2010

sole fish with mugnaia sauce n prawn tartre

sogliola filettata in salsa mugnaia e tartare di gamberi trifolati con risttion d rozo
fillet of sole in mugnaia sauce , served with a prawn tartre and barley risotto.
Sole Meunière လို႕လည္း လူသိမ်ားၿပီး ၿပင္သစ္ အစားအစာတမ်ဳိးလည္းၿဖစ္ပါတယ္။ အီတလီကလုပ္ေတာ႕ အီတလီစာေပါ႕ဗ်ာ။ ငါးကို လီမြန္ ၊ ဆား ၊ နဲ႕ နယ္ၿပိး ဂ်ဳံကပ္ပါ။ ေနာက္ ပန္ pan ေပၚမွာ ကင္ေၾကာ္ေလးလုပ္ပါ။ ငါးက်က္ရင္ ၊ sauce ခ်က္ရပါမယ္။
mugnaia sauce က ဘာမွ ထူးဆန္းတာမဟုတ္ပါဘူး။ butter ကို အညိုေရာင္သမ္းတဲ႕ အထိ ထားၿပိး lemon , salt , chopped parsley တို႕ကို ထည္႕ထားၿပီး sauce လုပ္ထားတာပါပဲ။ ကၽြန္ေတာ္တို႕ဆီကေတာ႕ butter ကို ညိဳတဲ႕ အထိမေစာင္႕ႏိုင္လို႕ LP sacue ရယ္ဒီမိတ္ ကို ထည္႕လိုက္တယ္ဗ်ာ။ ညိုရံုတင္မက မဲေတာင္သြားတယ္။ း)
Lp sauce ရဲ႕ အရွည္က lea & perrins ပါ။ေနာက္ ဘာလီ ထမင္း။ ထမင္းလို႕သာေၿပာသာ ၿမန္မာမ်က္စိနဲ႕ ဆိုရင္ ဂ်ဳံ ပါပဲဗ်ာ။ prawn tartre ကေတာ႕ ပုဇြန္ကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္း ၊ Olive oil, salt ၊ lemon, parsley တို႕နဲ႕ ေရာသမၿပိး lemon slice ေပၚတင္ေပးလိုက္တာပါ။ အစိမ္း ပါ။ raw ေပါ႕။ကဲဗ်ာ video ေလးပါၾကည္႕လိုက္ပါ။ Italian chef ကိုယ္တိုင္ အီတလီလိုေၿပာၿပီး ခ်က္ၿပထားတယ္။ း)
video
 video from http://www.italianfoodnet.com/ita#social

2 comments:

  1. ဆင္႕ပါးစပ္ႏွမ္းပက္သလိုပဲ မစားခ်င္ဘူးဗ်ာာာ

    ---

    မ်ိဳးတူၾကီးကမယံုဘူးမလား ဝက္အလုပ္လုပ္ေနတယ္ဆုိတာ ဟြင္႕

    ReplyDelete

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။