Monday, August 23, 2010

Duck breast with berry sauce

petto d anatra glassato in agrodolce con salsa ai frutti di bosco
duck breast with sweet and sour berry sauce

ပ်င္းတယ္ဗ်ာ။ Ramadan ဆိုေတာ႕ ဧည္႕ ပါးတယ္။ ဒီပို႕စ္ကို အရင္က တင္ခဲ႕ဘူးလိမ္႕မယ္။ ဓါတ္ပံုပဲ မတင္ရေသးတာ။ ဘဲရင္ အံု သားကို salt & pepper နဲ႕ seasoning လုပ္ဗ်ာ။ ေနာက္ griddle ေပၚကို တင္ထားလို္က္။ berry sauce လုပ္မယ္။ cranberry  ကို ေရစင္ေအာင္ေဆး ထားပါ။ ပထမဦးဆံုး သၾကားကိုအရင္ ၾကိဳရပါမယ္။ သၾကား အေရေပ်ာ္ၿပီး အညိုေရာင္သမ္းလာရင္ grated orange zest ထည္႕၊ orange ကို  ပါထည္႕လို႕ရပါတယ္။ orange ႏြမ္းသြားရင္ cranberry ကို ထည္႕ၿပီး ေကာင္းေကာင္းသမေပေတာ႕။ orange juice ေလးနည္းနည္း ေပါက္ထည္႕ ။ၾကိဳက္တတ္ရင္ ၀ုိင္ ထည္႕ဗ်ာ။ေရထည္႕စရာ မလိုဘူး။ သူ႕ဟာနဲ႕သူ  အေတာ္ပဲ။အရသာကေတာ႕ ထံုးစံ အတိုင္း salt & pepper ေပါ႕။
ဘဲသားရရင္ sliced လွီး ၿပီးရင္ sauce ကို အေပၚက ၾကည္႕ေကာင္းေအာင္စမ္းေပးလိုက္ပါ။
side dish ကေတာ႕ စိတ္ၾကိဳက္ေပးေပါ႕။ hasselback potato or accordion potato အေၾကာင္းကို ဒီေန႕ဖတ္လိုက္ရတယ္။ အေကာ္ဒီယမ္ အုန္းေက်ာ္ ေတာ႕ မဟုတ္ဘူး။ အေကာ္ဒီယမ္ အာလူးတဲ႕။ း)
 photo from
http://almostbourdain.blogspot.com/2009/07/accordion-hasselback-potatoes_21.html
 ေနာက္ အသီးအရြက္ကေတာ႕ တခုခုထည္႕လိုက္ေတာ႕ဗ်ာ။  done...! pick up ! ;P

No comments:

Post a Comment

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။