Saturday, September 18, 2010

Tabbouleh

Arabic salad တမ်ဳိးပါ။ tabbouleh လို႕ေရးေပမဲ႕  tabbouli တာဘူးလီ လို႕ေခၚပါတယ္။ အဓီကထည္႕ရတာကေတာ႕ chopped parsley ပါ။ ေနာက္မွ chopped onion , chopped tomato, bulgar, bulghur, or burghul ( အတူတူေတြပါ ဘာကြာလဲဆိုေတာ႕ စာလံုးေပါင္းေပါ႕ဗ်ာ း) ) , salt , olive oil ,lemon juice ေတြကို ထည္႕ရပါတယ္။ bulghul ဘာဂယ္လ္ လို႕အသံထြက္ၿပီး couscous ကု႕စကု႕  တို႕လို ၊ semolina  စမိုလီနာ တို႕လုိ Durum wheat ကေနလုပ္ထားတာပါ။ တာဘူးလီ ရဲ႕ အရသာက ခ်ဥ္ ပါမယ္။ ကၽြန္ေတာ္တို႕ ေရႊ အေနနဲ႕ေၿပာရရင္ အညာ မန္က်ည္းရြက္သုပ္ အရသာလိုမ်ဳိးပါပဲ။
ငယ္ငယ္က ဘုတ္ေရဆီဆမ္း လုပ္ကစားတာ သတိရရဲ႕ဗ်ာ။ မန္က်ည္းရြက္ႏုႏုကို ဆီဆမ္း ဆားနဲ႕နယ္ ဖက္နဲ႕ လံုေအာင္ထုပ္ ၿပီး ေၿမက်င္းထဲထည္႕ အေပၚကေန ဖေနာင္႕နဲ႕ေပါက္တဲ႕လူကေပါက္ ရူးရူး နဲ႕ ပန္းတဲ႕သူကပန္း ေနာက္ ပါးစပ္က ေပါက္တကရ ေအာ္... ။ း) ၿပီးရင္ အဲ႕ဒါကို အားပါးတရ လုစားၾကပါေရာလား။ 




1 comment:

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။