Saturday, January 7, 2012

lamb rendang

 lamb rendang
အာရွ အစားအစာကို မခ်က္တတ္ပါဘူးဆိုမွ အင္ဒိုနီးရွား အစာကို လာခ်က္ခိုင္းတယ္။ ဘယ္ရမလဲ။ ရႊီးထည္႕လိုက္တာေပါ႕။ အဟက္။ lamb rending ဆိုျပီး လာခ်က္ခိုင္းတာ။ ခပ္တည္တည္ပဲ။ Indian Curry ပံုစံခ်က္ျပီး ေပးလိုက္တာေပါ႕။ ဘာ coconet milk မွကို မထည္႕ဘူး။ ကိုယ္မွ မၾကိဳက္တာ။ း) မသိတာလည္း ပါတာေပါ႕။ သူတို႕ျပန္သြားမွ ဆရာ႕ကို ဖုန္းနဲ႕ လွမ္းအကူအညီေတာင္းရတယ္။ ဆရာကလည္း အားကိုးရပါတယ္။ ခ်က္ခ်င္း အင္တာနတ္မွာ ရွာ ဖုန္းဆက္ျပီး လွမ္းေျပာေပးတယ္။ ခ်စ္ဖို႕ေကာင္းတဲ႕ ေယာက္ခမၾကီး။ း)
ရမ္ဒမ္ လို႕အသံထြက္ျပီး ၾကိဳက္တဲ႕ အသားနဲ႕ ခ်က္လို႕ရပါတယ္။ မ်က္စိထဲျမင္ေအာင္ေျပာရရင္ အမဲဆီျပန္ခ်က္၊ၾကက္ဆီျပန္ခ်က္ ထဲကို coconut milk ထည္႕ထားတဲ႕ပံုးစံပဲ။ က်ေနာ္စဥ္းစားမိေသးတယ္။ ဒါမ်ဳိးေတြ က်ေနာ္တို႕ႏိုင္ငံက အိမ္တိုင္းလိုလို ခ်က္တတ္ၾကရဲ႕သားနဲ႕ ဘာလို႕မ်ား က်ေနာ္တို႕ႏုိင္ငံရဲ႕ ဟင္း ေတြ နာမည္ မေက်ာ္ၾကားတာလဲလို႕။ က်ေနာ္ထင္တယ္ အင္းဒိုနီးရွား၊ အိႏၵိယ၊ မေလးရွား ၊ထိုင္း ၊ တရုတ္ စတဲ႕ ႏိုင္ငံက ဟင္းေတြေလာက္ေတာ႕ က်ေနာ္တို႕ႏိုင္ငံက ဟင္းေတြလည္း ေကာင္းပါတယ္။ ေဟာ္တယ္အေတာ္မ်ားမ်ားမွာ အိႏၵိယစာအတြက္ အိႏၵိယ စာဖိုမူး၊ တရုတ္စာအတြက္ တရုတ္ စာဖိုမူးလို႕ ရိွပမဲ႕ ျမန္မာစာအတြက္ခ်က္တဲ႕ ျမန္မာ စာဖိုမူးမ်ား ဘယ္ေတာ႕မ်ားမွ ရိွလာမလဲလို႕ အေတြးေခါင္ေနမိတယ္။ ဘယ္ေတာင္ ေရာက္သြားပါလိမ္႕။ ရမ္ဒမ္ ႏွစ္မ်ဳိးရိွတယ္လို႕ ဖတ္ရတယ္။ wet rendang အစိုခ်က္ နဲ႕  Dry rendang အေျခာက္ခ်က္ေပါ႕။ ဘာမွ ထူးထူးဆန္းဆန္းမဟုတ္ပါဘူး ။ ဟင္းအႏွစ္နည္းရင္ အေျခာက္ခ်က္ေပါ႕။Garnish အေနနဲ႕ coriander, tomato , lemon စတာေတြ တင္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။