Wednesday, April 25, 2012

အာလူး အေၾကာင္း တေစ႕တေစာင္း


http://www.westernpotatoes.com.au/index.cfm?objectID=33E124B4-A0CC-3C8C-D91E852E5E677764
အာလူးကလည္း ေပါ႕ေသးေသးမဟုတ္ပါလား။ က်ေနာ္တို႕ေရႊေတြက ေလေပးေကာင္းတဲ႕သူကို အားလူးေကာင္းတယ္လို႕ေျပာၾကေလ႕ရိွတယ္။ ဥပမာ အာလူး ေဇာ္ေပါ႕။ :D အာလူး လာမေပးနဲ႕ ေလနည္းနည္းေလွ်ာ႕ ဆိုတဲ႕ သီခ်င္းေတာင္ ရိွေသးတယ္။ း)) အေျပာပဲရိွတယ္ တကယ္ၾကီး မလုပ္ဘူးေပါ႕။ ေလၾကီးမိုးၾကီး ဘာညာ ဘာညာေပါ႕။ အဟီး..မီးဖိုအေၾကာင္းေျပာတာပဲေကာင္းပါတယ္။ ႏို႕မို႕ ဟုိမေရာက္ ဒီမေရာက္ျဖစ္ေနအံုးမယ္။ :)
ငယ္ငယ္ကေတာ႕ အေမ ထမင္းဟင္းခ်က္ေနတုန္း ေဘးကေန အားလူး၊ ပဲသီးစိမ္း၊ ထန္းပဲျမစ္၊ ကန္စြန္းဥ၊  ပိန္းဥ၊ ေမ်ာက္ဥ၊ အမဲေျခာက္ ၊ ငါးေျခာက္ စတာေတြကို ဖုတ္စားေလ႕ရိွတယ္။ေဆာ႕ခ်င္တာနဲ႕ လြယ္တာလည္း ပါမယ္။ ကရိကထလည္း သိပ္မမ်ားဘူး။ မီးဖိုထဲ အာလူး ပစ္ထည္႕လိုက္ရံုပဲ။ ပီးမွ ေဘးကေန ဒုတ္တစ္ေခ်ာင္းနဲ႕  ဟိုဘက္လိွမ္႕ေပး ဒီဘက္လိွမ္႕ေပးလုပ္။ အုိးမဲေတြလည္း ေပတူးလန္လို႕ေပါ႕ဗ်ာ။  အေမ ထမင္းအိုးႏွပ္ေနတုန္းေပါ႕။ အေမက ၾကည္႕ျပီးရယ္ေပါ႕။ 
အညာမွာေတာ႕ အားလူး ကို သီးသန္႕ ခ်က္တာ ရွားတယ္။ တစ္ခုခုနဲ႕ ေရာျပီး ခ်က္ေလ႕ရိွၾကတယ္။ အလိုက္ဖက္ဆံုးကေတာ႕ ၀တ္သားနဲ႕ထင္ပါ႕။ အားလူကိုေတာ႕ ေၾကာ္စားေလ႕မရိွၾကျပန္ဘူး။ ဆိုင္ေတြမွာ ေတာ႕ ရိွတယ္ေလ။ အိမ္မွာ တကူးတက ေၾကာ္ မစားၾကဘူး။အဲ...ဒါေပမဲ႕ အာလူးျပဳတ္ျပီး ျပန္ေၾကာ္တာေတာ႕ရိွတယ္။ အားလူး ကက္သလိပ္ကိုေျပာတာမဟုတ္ဘူး။ အားလူကို ျပဳတ္၊ အခြံခြာ၊ ေျခ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီႏိုင္းခ်င္းနဲ႕ ေၾကာ္တာ။ ဆားနဲ႕ ဟင္းခ်ဳိမူန္႕ေတာ႕ ထည္႕တယ္။ အားလူးကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားမ်ား နဲ႕လည္း ခ်က္စားၾကေသးတယ္။ 
အာရွႏိုင္ငံထဲမွာေတာ႕ အားလူးကို India မွာ အသံုးမ်ားတယ္လို႕ထင္မိတယ္။ တရုတ္က အဲ႕ေလာက္ အာလူး သိပ္မစားသလိုပဲ။ 
အားလူကို ေခါင္းကိုက္ရင္လည္း ေသးေသးအကြင္းေလး လီွးျပီး နားထင္မွာ ကက္ထားၾကျပန္တယ္။  မ်က္ႏွာမွာ ေပါင္းတင္ရင္လည္း ကက္တာ ေတြ႕ဖူးတယ္။ ဂ်ပန္မွာလည္း အားလူးက ကင္ဆာကို ေပ်ာက္တယ္ဆိုလား။ 
ငယ္ငယ္က ပံုျပင္လိုလို တစ္ခုေတာင္ၾကားဖူးတယ္။ အားလူးစားႏိုင္တဲ႕ မိသားစုက လူအထင္ၾကီးခံရတယ္တဲ႕။ ေစ်းကျပန္လာရင္ ဘာ၀ယ္လာလဲလို႕ ေစ်း ျခင္းေတာင္းမွာ ၾကည္႕ၾကတယ္။ အသား ငါး ေတြပါလို႕ အထင္မၾကီးဘူးတဲ႕ေလ။ ၾကည္႕ရတာ အာလူးက ရွားပါးပစၥည္းျဖစ္ေနလို႕ေနမွာ။  အဓိက က်ေနာ္ေျပာခ်င္တာက အာလူးကို  အစားအစာထဲမွာ က်ေနာ္တို႕ အေလး သိပ္မထားၾကဘူး။ ဟုတ္ခ်င္မွလည္း ဟုတ္မယ္။ က်ေနာ္က အညာ အျမင္နဲ႕ေျပာေနတာလည္း ျဖစ္ခ်င္ျဖစ္မယ္။ ေန႕တိုင္း အာလူး စားတဲ႕သူ ရွားတယ္။ 
အေနာက္ႏိုင္ငံေတြမွာေတာ႕ အာလူးကို အဓိက ဟင္းလွ်ာအျဖစ္ ထားတယ္ဗ်ာ။ ဥေရာပစာ Ala Carte အာလာကဒ္ ထဲက အသားပြဲမွန္သမွ် အာလူး ၊ နဲ႕ အျခား အသီးအႏွံ တြဲေပးေလ႕ရိွၾကတယ္။ ဘူေဖး buffet မွာလည္း အာလူး ကို မပါမျဖစ္ တစ္ေနရာ ထည္႕ၾကရျပန္တယ္။ နံနက္စာ breakfast၊ ေန႕လယ္စာ lunch၊ ညစာ dinner ေတြမွာ သတိထားမိရင္ ေတြ႕ပါလိမ္႕မယ္။
အားလူးကို အခြံမခြာပဲနဲ႕လည္း စားၾကတယ္။ သုေတသီေတြရဲ႕ ေတြ႕ရွိခ်က္အရ အာလူးအခြံမွာလည္း အက်ဳိးပိုျဖစ္ထြန္းေစတဲ႕ ဓါတ္ ရိွလို႕ပါ။ 

္ဆက္ရန္

3 comments:

  1. ဖတ္သြားပါတယ္။

    ReplyDelete
  2. အခုလိုအမ်ားသိရွိေအာင္ေဖာ္ျပေပးတဲ့အတြက္အနည္းဆံုးေတာ့ ေက်းဇူးတင္
    သင့္ပါတယ္ေနာ္။ အဲ့အတြက္ ေက်းဇူးအထူးတင္ရွိပါတယ္ ခင္ဗ်ာ . .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ခုလိုေျပာေတာ႕ ေနေတာင္ မေနတတ္ေတာ႕ဘူး။ ဟီးးး

      Delete

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။