costatina d'agnello "maria teresa" & cappesante, teale di norcia su scaglie di barbabietola e coulis allo zafferano
best piece of lamb & sea scallops with shaving of black truffles, beetroot flakes, saffron coulis and compotte of spring vegetables on crispy Parmesan nest
INGREDIENTS : rack of lamb, sea scallops, beet roots, parmesan, broccoli, caulflour, carrot, polenta flour,green bean , saffron, cream, lamb stuck.
Prepare the parmesan basket. Let the saffron simmer in the lamb stock and reduce, then add the cream.
Poach the vegetables. Cut the beet root in to flakes.
Grill the lamb rack, the sea scallops.
rack of lamb ကုိ seasoning လုပ္ျပီး grill ရပါမယ္။သူ႕ကို grill ရတာ ၾကာတယ္။ ေနာက္ sea scallop ကိုလည္း grill ထားရမယ္။ သူ႕ကို ေတာ႕ pick up လုပ္ခါနီးမွ grill တာ ေကာင္းတယ္။
saffron sauce ကိုေတာ႕ lamb stock ထဲ မွာ saffron ထည္႕၊ cream ထည္႕ျပီး reduce လုပ္ရပါမယ္။
beetroot ကို က်ေနာ္တို႕က micro oven ေပးလိုက္တာပဲ။ း)
mix vegs ကိုေတာ႕ sauté ထိုးထားရတယ္။
Parmesan basket ကလည္း လြယ္ပါတယ္။ Parmesan cheese အမွဳန္႕ေတြကို pan အပူ ေပၚမွာ တင္ ၊ အေရ ေပ်ာ္ ျပီး အခ်ပ္ ျဖစ္ေနတဲ႕ အခါ၊ ကို လို ခ်င္တဲ႕ ခြက္ တခုထဲ ထည္႕လိုက္ရင္ Parmesan basket ရျပီ။
ျဖစ္နုိင္မယ္ဆုိရင္ ျမန္မာလိုပဲ အကုန္ေရးဖို႔ ေတာင္းဆုိခ်င္ပါတယ္.. ကၽြန္မတို႔လို ခုမွ စမ္း ခ်က္ၾကည့္မယ့္ သူေတြက်ေတာ့ သိပ္အဆင္မေျပဘူး ingredients ေတြလည္း သိပ္နားမလည္၊ how to doလည္း သိပ္ နားမလည္လို႔ပါ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္.
ReplyDelete