scellini di astice e filetto di angus "dolce vita" su crema di dragoncello e purea di mais
medallion of rock lobster & angus beef medallion, young green asparagus spears, dust of polenta hearts and tarragon sauce.
Ingredients : rocky lobster, beef fillet, asparagus, polenta, extra virgin olive oil, tarragon, pine seeds.
Method : incorporate the polenta flour in boiling salty water, keep on stirring for one hour until the polenta is cooked. Let the polenta cool down and cut it in on heart shapes.
Poach the asparagus.
Blend the tarragon adding olive oil and pine seeds until you get a smooth foam.
Grill the lobster, grill the beef fillet and poach the asparagus in extra virgin olive oil.
Angus အန္းဂုခ်္ လို႕ ေခၚပါတယ္။ က်ေနာ္တို႕ ဟိုတယ္ကေတာ႕ US ကလာတဲ႕ အသားကို Angus meat လို႕ ေခၚပါတယ္။ local ကေတာ႕ ဘာမွ မထြက္ႏိုင္ဘူးေလ။ အသားအမ်ားစုကေတာ႕ Australian , Brazil, poland, netherland, India, Spain, New Zealand စတဲ႕ ႏိုင္ငံေတြက ယူတာျဖစ္တယ္။ beef , lamb တို႕ကေတာ႕ Australian ကလာတာမ်ားတယ္။ Angus အသား က ႏု႕ညံ႕တယ္ ေစ်း လည္း ၾကီးတယ္။အသား ထားပံု ထားနည္းကလည္း လုိပါတယ္။မဟုတ္ရင္ အသားက ေသြးေတြ တစက္စက္က် ျပီး ျမင္မေကာင္း ရူ႕မေကာင္းျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။
Polenta ပိုလန္တာ ဆိုတာကေတာ႕ အ၀ါေရာင္ အဆင္းရိွတဲ႕ cornmeal တမ်ဳိးပါ။ Italian စကားျဖစ္ပါတယ္။ polenta ကို butter နဲ႕ ဆားထဲ႕ ထားတဲ႕ ေရပူနဲ႕ ေရာ ေမႊျပီး တစ္လက္မ အထူ ေလာက္ ျပားထားပါတယ္။ ေအး သြား ရင္ အသည္းပံု မို နဲ႕ အေပၚကေန ဖိခ်လိုက္တာပါ။
tarragon sauce ကေတာ႕ တာရဂြန္ ( tarragon ) ကို pine seeds , olive တို႕နဲ႕ ေရာျပီး blend လုပ္ထားတာပါ။
ခ်စ္သူမ်ား ေန႕က ဟင္းပြဲပါ အီတလီ chef အသစ္ လက္စြမ္းျပထားတာ။ အားလံုးကို ေတာ႕ မရိုက္လိုက္ႏိုင္ဘူး။ ဟူးးး
စိတ္၀င္စားစရာ ခ်စ္စရာေလး
ReplyDeleteစားခ်င္တယ္ း)
အားေပးတာ ေက်းဇူးပါ ။
ReplyDelete