ၾကက္ဥ မ်ဳိးစံု လုပ္စားရေအာင္ဗ်ာ။ ဒီေန႕ ပ်င္းေနတာ။ လူကလည္း ခပ္ႏံုးႏံုးပဲ။ သၾကၤန္မွာ စိတ္ကူးနဲ႕ပဲ ကဲေနရတယ္။ း( ပံုေတြကိုေတာ႕ google ကေန ရွာထားတယ္ဗ်ာ။ all photos from Google.
- omelette တဲ႕။ ၾကက္ဥကို ေမႊေၾကာ္လုပ္ၿပီး တ၀တ္ေခါက္ ထားတဲ႕ပံုစံေလးပဲ။ ေနာက္မွ ဓါက္ပံု ရိုက္ၿပီးတင္မယ္ဗ်ာ။ သူ႕ထဲကို ကိုယ္စိတ္ၾကိဳက္ ထည္႕လို႕ရတယ္။ ham, onion, tomato, cheese,( ကၽြန္ေတာ္တို႕ ဆီကေတာ႕ charter cheese ကိုသံုးတယ္ဗ်), mushroom စသည္ၿဖင္႕ေပါ႕။ breakfast မွာ အစားမ်ားတယ္။
- scrambled egg ။ သူက လည္း ေမႊေၾကာ္တမ်ဳိးပဲ။ cream , butter , egg ကို ေရာ သ မ ေမႊ ထားတာဗ်ာ။ ေအာက္ကေန bread ေလးခင္း scrambled egg ကို အေပၚကတင္။ေဘးမွာ grilled tomato ေလးထားေပးရံုပဲ။ breakfast မွာ အစားမ်ားတယ္။
- fried egg ဒါကေတာ႕ ကၽြန္ေတာ္တို႕ အားလံုးလိုလို ေၾကာ္စားေလ႕ရိွမယ္ထင္ပါတယ္။ ဟင္း လြယ္တာကိုး။ း) အဲ႕လိုမ်ဳိးေၾကာ္တာကိုမွ စိတ္ၾကိဳက္ေၾကာ္ၾကရင္း မက်က္တက်က္ေၾကာ္ကို half boil လို႕ေခၚၾကတာေလ။ လက္ဖက္ရည္ဆိုင္ေတြမွာ အမ်ားဆံုး မွာေလ႕ရိွတယ္။ ဘာတဲ႕ half boil ေၾကာ္ေလးတဲ႕ဗ်ာ။ း)over easy တဲ႕။ ၾကက္ဥ ေၾကာ္တာပါပဲ။ both side လို႕လည္း ေခၚတယ္။ ၾကက္ဥကို ဟိုဘက္ ဒီဘက္ ႏွစ္ဖက္လံုး လွန္ေၾကာ္ေပးရတာ။ အႏွစ္ မက်က္မွ ၾကိဳက္ၾကတာမ်ားတယ္။
sunny side up ။ သူကလည္း ၾကက္ဥေၾကာ္တမ်ဳိးပဲ။ One side လို႕ပဲ ေျပာပါရေစေတာ႕။ ၾကက္ဥ အႏွစ္ကို မကြဲေအာင္ မလယ္မွာ စုေနေအာင္ ေၾကာ္ေပးရတယ္။ half fry လို႕ေျပာရမယ္။ - boiled egg ၾကက္ဥၿပဳတ္ေပါ႕။ ကာက်က္ ကိုေတာ႕ လူငယ္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ၾကိဳက္ၾကတယ္ဗ်။ း) သူ႕မွာ လည္း hard boil အက်က္ၿပဳတ္နဲ႕ soft boil အက်က္နီးပါၿပဳတ္ဆိုၿပီး ရိွေသးတယ္။ 5 minutes boil, 8 minutes ဆိုၿပီး minute ေတြနဲ႕လည္း ေၿပာၾကေသးတယ္။ ၅ မီနစ္ဆိုရင္ ကာက်က္ေပါ႕။ ၈ မီးနစ္ဆိုရင္ အက်က္ပဲ။
- poach egg ။ သူလည္း ၿပဳတ္တာပဲဗ်။ အခြံမပါပဲနဲ႕ vinegar ပါတဲ႕ေရေႏြး ေလးထဲကို ထည္႕ၿပဳတ္ထားတာပဲ။ၾကက္ဥ ျပဳတ္နဲ႕ ကြာတဲ႕ အရသာကေတာ႕ အခ်ဥ္ဓါက္ ( vinegar ) ပါတာပါပဲ။
No comments:
Post a Comment
ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။