Friday, February 18, 2011

၀ါဖယ္ - Waffle



အရင္ လ က breakfast show kitchen မွာ အခ်ိန္ပို ဆင္းေပးရတယ္။ ဘာမွ ပင္ပင္ပန္းပန္း မဟုတ္ပါဘူး။ ၾကက္ဥ ေၾကာ္ေပးရတယ္။ ၀ါဖယ္ လုပ္ေပးရတယ္။ ဧည္႕သည္ မွာ မွ လုပ္ေပးရတာပါ။ ဧည္႕ မလာရင္ ျဖစ္ျဖစ္ ၊ လာမ မွာရင္ ျဖစ္ျဖစ္ ဒီအတိုင္း ၾကီး ရပ္ေပးေနရမယ္ဆိုတာကေတာ႕  ျပတိုက္ထဲက အရုပ္ၾကီးလိုပဲ ။ ပ်င္းတယ္။ ၾကက္ဥေၾကာ္တာက တင္ျပီး သာဆိုေတာ႕ ဒီ ၀ါဖယ္ ကိုတင္လိုက္တာ။ waffle ဆိုတာၾကီး ကိုလုပ္ရင္း နဲ႕ က်ေနာ္ငယ္ငယ္က ေရာင္စံု ေ၀ဖာ ေလးေတြကို သတိရမိသားဗ်။ ေရာင္စံု ေ၀ဖာေလးေတြကို စိတ္ၾကိဳက္ခ်ဳိး ျပီး လွ်ာနဲ႕တို႕ တို႕ ျပီး ေဆာ႕ ကစားခဲ႕ဖူးတယ္။ ေသနတ္ တို႕ နန္းေတာ္တို႕ လူရုပ္တို႕ စပ္ဖူးခဲ႕တယ္ထင္တာပဲဗ်ာ။ း) 
၀ါဖယ္ရဲ႕ ပံုစံ က အမ်ဳိးမ်ဳိး ျဖစ္နိုင္ပါတယ္။ သူ႕ရဲ႕ မို (waffle iron )  အေပၚမွာ မူတည္ျပီးေတာ႕ ပံုစံေျပာင္းသြားပါတယ္။ က်ေနာ္က ခုမွ စ စမ္းလုပ္တာဆိုေတာ႕ အနားေတြ မညီဘူး။ အလုပ္မ်ားတဲ႕ အခ်ိန္မွာ ရိုက္လိုက္တာကတစ္ေၾကာင္း ၊ ဧည္႕သည္ေတြ ေရွ႕မွာ ျဖစ္တာကတစ္ေၾကာင္းဆိုေတာ႕ ကား ပံုကုိေကာင္းေကာင္း မရုိက္လိုက္ႏိုင္ပါဘူး။ ၀ါဖယ္ကို  strawberries, chocolate, sugar, honey, syrups, ice cream စတာေတြနဲ႕ တြဲစားရပါတယ္။ နံနက္စာ B-fast အျဖစ္စားၾကသလို အခ်ဳိပြဲ အေနနဲ႕လည္း စားေလ႕ရိွပါတယ္။ Belgian ဘယ္လ္ဂ်ီရမ္ ႏိုင္ငံမွာ အစားအမ်ားဆံုး ျဖစ္ပါတယ္။ အေျခခံ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကေတာ႕ flour, milk, eggs, sugar, baking powder and a pinch of salt ပါပဲ။ Pan Cake recipe နဲ႕ အတူတူလို႕ ေတာင္ ေျပာလို႕ရတယ္။ pan ေပၚမွာ တင္လိုက္ရင္ Pan Cake ပါပဲ။ က်ေနာ္ရိုက္ထားတဲ႕ ပံုက ၾကည္႕မေကာင္းလို႕ တၿခားဆိုက္က ပံုကိုပါ တြဲတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

စားခ်င္စဖြယ္ ေပါ႕ဗ်ာ။ ကြာပါ႕။ း)
Ingredients
1 3/4 cups flour*
2 tablespoons sugar
1 tablespoon baking powder
2 eggs
1 3/4 cups milk
1/2 cup oil or melted butter
1 teaspoon vanilla

2 comments:

  1. အေမရိကန္မွာ ဝါဖယ္ကို အိုက္စကရင္နဲ့ ေခ်ာ့ကလက္ဒီဇိုင္းဆန္းေတြနဲ့ အလွလုပ္ေရာင္းတာ ေခတ္စားေနတာ ေတြ့ရတယ္။ အကိုလည္း အိုက္စကရင္ ခပ္မ်ားမ်ားတင္ျပီး စားတာ ၾကိဳက္တယ္။ ဘာလိုပဲစားရးစားရပါ။ သူလဲ ဥေရာပ ဘိန္းမုန့္ပါပဲ။

    ReplyDelete
  2. အကို ေျပာမွ က်ေနာ္ေတာင္ ဘီးမုန္႕ စားခ်င္လာျပီ။ း)

    ReplyDelete

ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။