မီးေတာက္ မီးလွ်ံေတြ ၊ ဆီ ပူေတြ ၊ အသားစိမ္း ငါးစိမ္းေတြ ၊ ဒယ္အိုး ပန္းကန္ ခြက္ေသးၾကီးအစံုအလင္ ၊ ဓါး ဆိုက္ မ်ဳိးဆံု နဲ႕ အရင္းနွိးဆံုးလူသားေတြဟာ မီးဖိုေခ်ာင္က ၀န္ထမ္းေတြပါပဲ။ ထမင္းခ်က္ ဟင္းခ်က္တယ္ဆိုတာ အေျခခံ အက်ဆံုး ေသာ လူေနမူ႕ဘ၀ရဲ႕ အစိတ္အပိုင္း တစ္ခု ျဖစ္ရံုတင္မကဘူး လူတိုင္း အလြယ္တကူ ခ်က္ႏိုင္ ျပဳတ္ႏိုင္တဲ႕ ပညာတစ္ရပ္လည္းျဖစ္ပါတယ္။http://mikerooneystudios.blogspot.com/2011/09/kitchen-full-of-chefs-5x7.html
အပူေငြ႕ေတြ တေလာင္ေလာင္နဲ႕ ၾကားမွာ ခ်က္ ျပဳက္ ေၾကာ္ ေလွာ္ ေနရေပမဲ႕ ေပ်ာ္ေနၾကတဲ႕ စာဖိုမူးေတြရဲ႕ ဘ၀ဟာ တကယ္ ၀ါသနာမပါရင္ စာဖိုးမူးဆိုတဲ႕ ဘ၀ကို ေပ်ာ္ပိုက္လို႕ဘယ္လိုမွရမွာ မဟုတ္ပါဘူး။ ေန႕ တဒူ၀ ေၾကာ္ ဟယ္၊ ေလွာ္ ဟယ္ ၊ ေျပး ဟယ္၊ လႊား ဟယ္၊ ဓါးေတြၾကား၊ အိုးပူ ဆီပူေတြၾကားမွ ဘယ္လိုမွ ခံစားလို႕ ရမွာ မဟုတ္ပါ။ မီးဖိုေခ်ာင္မွာ မလုပ္ခင္ ေသခ်ာ စဥ္းစားျပီးမွ ေလ႕လာသင္ယူၾကပါ။ ႏို္မို႕ရင္ အခ်ိန္ကုန္ လူပင္ပန္းတာပဲ အဖက္တင္ပါလိမ္႕မယ္။
ဟိုတယ္တိုင္းမွာ
- FRONT OFFICE
- HOUSE KEEPING
- KITCHEN
- FOOD AND BEVERAGE
- SECURITY
- ENGINEERING
- LAUNDRY ( house keeping နဲ႕ ေပါင္းထားရင္လည္း ျဖစ္ပါတယ္။ )
- HUMAN RESOURCES
- GARDENING
- SALES & MARKETING
- FINANCE
- ROOM SERVICE
- Clinic
Kitchen Department ဟာ အစာ ထုတ္လုပ္တဲ႕ေနရာတစ္ခုဆိုေပမဲ႕လည္း live cookin လိုဟာမ်ဳိး ရိွရင္ Al Carte , Set Menu ရိွရင္ စာဖိုမူးေတြကိုယ္တိုင္ ဧည္႕သည္ကို ေကၽြးေမြးတတ္ၾကပါတယ္။ တစ္ခ်ဳိ႕ စားေသာက္ဆိုင္ေတြမွာ waiter / waitress မခန္႕ၾကေတာ႕ပဲ စာဖိုမူးေတြကိုယ္တိုင္ serve လုပ္ေနၾကတာေတြ႕ဖူးမွာပါ။
No comments:
Post a Comment
ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။