ပါစတာ ဆိုတာနဲ႕ မုန္႕တီတို႕
ေခါက္ဆြဲတို႕ နန္းျပား နန္းၾကီးတို႕ကိုပဲ ေျပးျမင္မိတယ္။ အီတလီႏိုင္ငံရဲ႕ ရိုးရာအစားအစာ
ျဖစ္ျပီး မရိုးႏိုင္ေအာင္ ပံုစံအမ်ဳိးမ်ဳိး ေတြ႕ရတယ္။ စပါဂတီကေတာ႕ လူတိုင္း သိေနႏိုင္ျပီး
အဲ႕ဒီ စပါဂတီကို တစ္လက္မ အတိုေလးေတြ ျဖတ္ျပီး ေပးရင္း နာမည္ေျပာင္းသြားျပန္ေရာ…။ေနာက္
စပါဂတီကိုပဲ အေသးအၾကီးကြဲျပီး နာမည္ ေတြ အမ်ဳိးမ်ဳိး ထပ္ေပးထားျပန္တယ္။ နန္းေသး နန္းၾကီး
ကြာသလို ကြာတာေနမွာေပါ႕။
ပါစတာအေရာင္က
မ်ားေသာအားျဖင္႕ အ၀ါေရာင္ကိုပဲ အေတြ႕မ်ားတယ္။ ပါစတာ သံုးတဲ႕ ဂ်ဳံကို က နဂို ၀ါ ေလ။ cost ထိမ္းခ်င္ရင္ေတာ႕ ရိုးရိုးဂ်ဳံနဲ႕
ဇတူ ေရာၾကတာပဲ။ ရိုးရိုးဂ်ဳံအထည္႕မ်ားသြားရင္ အ၀ါေရာင္ေဆး၊ ဒါမွမဟုတ္ suffron ဇက္ဖရြန္ကို
သံုးၾကတယ္။ အီတလီႏိုင္ငံ အလံရဲအေရာင္ေတြကို ကိုယ္စားျပဳျပီး ပါစတာ လုပ္တတ္ၾကပါတယ္။ အေတြ႕အမ်ားဆံုးအေရာင္သံုးေရာင္ကေတာ႕ အ၀ါ အနီ နဲအစိမ္းေရာင္ေတြျဖစ္ပါတယ္။႕ ။ ဆန္းသစ္တီထြင္တဲ႕ စာဖိုမူးေတြနဲ႕ေတြ႕ရင္
squid ကထုတ္တဲ႕ ink pasta အျပာေရာင္ပါစတာကိုပါ ေတြ႕ရႏိုင္တယ္။ အျပာဆိုတာထက္ အမည္း ေရာင္ဆိုတာ
ပိုမွန္မယ္။ သဘာ၀အတိုင္းပါစတာကို ေဆးဆိုရမယ္ဆိုရင္ အနီေရာင္အတြက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ အစိမ္းေရာင္အတြက္
basil ေတြကိုသံုးႏိုင္ပါတယ္။ အ၀ါေရာင္ကေတာ႕ သူ႕ကိုသံုးတဲ႕ စမိုလီနာဂ်ဳံကိုက ၀ါျပီးသာဆိုေတာ႕ကား
…..။
ပါစတာကို
dry pasta နဲ႕ fresh pasta ဆိုျပီး အဓီက ႏွစ္မ်ဳိးခြဲလိုက္တယ္။
dry pasta ကေတာ႕ ဆိုင္ေတြမွာ လြယ္လြယ္ ကူကူ ၀ယ္ႏိုင္တယ္ေလ။ ပဲန္နီး၊ စပါဂတီ၊ လင္ဂြင္းနီ
စတဲ႕ ဆိုက္မ်ဳိးဆံုကို ဆိုင္တိုင္းလိုလိုမွာ ေတြ႕ျမင္နုိင္တယ္။ fresh pasta ကေတာ႕ စက္လုပ္နဲ႕
လက္လုပ္ဆိုျပီးထပ္ခြဲျပန္တယ္။ ဟိုတယ္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာေတာ႕ စက္နဲ႕ပါစတာလုပ္ၾကတယ္။
ပါစတာ စက္ကလည္း ေစ်းၾကီးတယ္။ ထိမ္းသိမ္း ေဆးေၾကာရတာ လက္၀င္တယ္။ လက္လုပ္ စက္ေသးေသးေလးေတြေတာ႕
ေတြ႕ဖူးတယ္။ သူ႕က်ေတာ႕ အိမ္ေတြမွာ အေတြ႕မ်ားတယ္။ ဘာေတြနဲ႕ပဲလုပ္လုပ္ အခ်ဳိးအစားကအတူတူပါပဲ။
ဆက္ရန္...
No comments:
Post a Comment
ေရးခ်င္တာသာ ေရးဗ်ာ။